{{quantity}}
Winkelmand
{{ productInfo }}
{{ productVariationInfo }}
Hoeveelheid
-
+
{{ fullPrice }}

De geschiedenis van Bonhof

di 02 mrt 2021

De openbare sauna aan het Steenhouwerspad 1 in Winterswijk, met hierin een zwemschool onder leiding van Irma en schoonheidssalon Tineke, lag in december 1982 aan de oorsprong van het huidige Bonhof Wellness aan de Batterij 14 in Groenlo.

 

In 1982 was sauna nog onbekend bij het grote publiek. Er waren zelfs mensen die de neus ophaalden en het vergeleken met sex. Deze vergelijking ging natuurlijk helemaal niet op en heden ten dage is sauna een algemeen aanvaarde vorm van gezonde recreatie.
Sauna Winterswijk, zoals de openbare sauna heette, had de beschikking over een sauna, zwembad en whirlpool alsmede enkele voetenbaden. In de huidige tijd absoluut niet meer toereikend.
In de loop der jaren is Sauna Winterswijk uitgebreid tot een heus thermen en saunacentrum. Dit centrum is in 1994 verkocht. (Er is nu geen sauna meer en de panden worden dit jaar 2021 opgeknapt. Er worden woningen van gemaakt.)

 

Bonhof Sauna Import, zoals toen de handelsnaam van het huidige Bonhof Wellness was, is begonnen in een kleine showroom aan het Handelscentrum eer het onderdak vond in het naastgelegen pand van Sauna Winterswijk, aan de Misterstraat 162. Hierin was, naast de eerste zonnestudio in het hele oosten van Nederland, ook een verkoopruimte gevestigd van waaruit saunacabines met accessoires en zonnebanken verkocht werden.
Aanvankelijk werden de “rechttoe rechtaan” saunacabines geïmporteerd uit Duitsland. De vraag naar maatwerk zorgde ervoor dat er contact werd gelegd met een plaatselijk timmerbedrijf. Wim Maas van “Maas Mölle” aan de Misterweg werd de partner die de maatwerk sauna’s ging bouwen. Na een gedegen studie was Bonhof een allround saunabouwer geworden.

 

Het succes bleef niet uit en naast alleen particuliere bouw werden er ook projecten gerealiseerd. Met als hoogtepunt in die tijd de bouw van Sauna Thermen Palestra in Braamt.
De naam Bonhof Sauna Import paste niet meer en de naam werd veranderd in Bonhof Groep vanwege de samenwerking met diverse partijen.
De eerste infraroodcabines werden in eigen beheer ontwikkeld en mede door deze omzetverhoging werden de timmerwerkplaats en de showroom te klein.

 

In september 1999 werd er grond aangekocht op het industrieterrein aan de Tinbergenstraat 13 en op 7 September 1999 ging de eerste spa de grond in. In het voorjaar 2000 stond er een prachtige hal met kantoren, showroom en een grote timmerwerkplaats.
Maas “De Mölle” werd in 2001 overgenomen en geheel geïntegreerd binnen Bonhof Groep. Door enorme omzetgroei was er wederom ruimtegebrek en werd er het achterliggende stuk grond bijgekocht. Tinbergenstarat 9. In 2008 verrees hier een nieuwe hal.
In deze hal heeft Bonhof echter nooit geproduceerd omdat buurman Oortgiese, het huidige Heesen Yachts, ruimtegebrek had.
In goed overleg met Oortgiese heeft Bonhof Groep zich op een nieuwe locatie georiënteerd. Dit werd de huidige locatie aan de N18 in Groenlo. Een prachtige zichtlocatie, waar een geheel nieuwe hal werd gebouwd geheel aan de eisen van de tijd en met een perfecte routing.
De bouw startte in mei 2008 en in juni 2008 kreeg Bert Bonhof, samen met Marijke Bonhof te horen dat Bert darmkanker had. Gezien de ernst van de ziekte is er in familiare kring besloten om de zaak te verkopen.
Voor een gezond bedrijf, zoals Bonhof Groep was, was al snel een koper gevonden. Per 1 januari 2009 ging het bedrijf Bonhof Groep in andere handen over.
Gelukkig heeft Bert de ziekte tot dan weten te overwinnen en genoot met Marijke van vele verre reizen.
De nieuwe eigenaar van Bonhof Groep lukte het niet om, van meet af aan, de zaak op koers te houden.

 

Nadat Bert in januari 2012 wederom geopereerd moest worden, nu aan een metastase van de darmkanker naar de long, ging Bonhof Groep in juni 2012, na drie en half jaar, ten onder. Wij konden het als familie niet verkroppen dat “onze mooie zaak” failliet was. Er is geprobeerd een doorstart te maken, maar met de curator kon geen overeenstemming worden verkregen.

 

Op 31 juli 2012 is Bonhof Wellness opgericht. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en samen met de familie en een deel van de “oude” garde is er een geheel nieuwe start gemaakt in ons eigen pand aan de Batterij 14 in Groenlo.
Dit na gesprekken met oude relaties en leveranciers.
Midden in de crisistijd is er met ons allen hard gewerkt aan een terugkeer van Bonhof.
Bonhof Wellness bloeit weer als nooit tevoren.

 

Per 1 december 2014 is Niek het team komen versterken. Niek is assistent accountant en hiermee zijn alle geledingen bij Bonhof Wellness goed ingevuld.
Inmiddels is m.i.v. 1 januari 2016 Iris ook werkzaam bij Bonhof Wellness en last but not least de prima en fijne vakmensen waar we trots op zijn, die het gehele team completeren.

 

Bert Bonhof is op 10 april 2019 op 65 jarige leeftijd overleden. Hij wist 4 keer de kanker te overwinnen, maar de 5e keer is het hem niet meer gelukt. Hij heeft gestreden & gevochten tot het einde en de interesse in de zaak (zijn 3e kind, zoals hij dit zag) was tot het laatst. Voordat Bert thuis ging sterven is hij nog met Marijke & Suzan met de ambulance naar Bonhof Wellness gereden waar het personeel hem zat op te wachten. De broeders hebben hem op de brancard door het hele bedrijf gereden en uiteraard nog naar zijn werkplek, waar nu Bob zit.

 

Wat was hij trots en wat kijken wij als kinderen trots terug op Bert & ook op Marijke die nu al een tijdje met pensioen is. Wat zijn Bert & Marijke fijne ouders en wat hebben zij een ontzettend mooie zaak achter gelaten, die in 2020 helemaal officieel is overgenomen door Suzan & Niek en wordt voorgezet door Bob, Suzan, Niek, Iris en al het fijne personeel.
Onze trots “Bonhof Wellness” en hopelijk nog vele jaren!❤️

 

❤️ Bert is gedeeltelijk bij Bonhof Wellness uitgestrooid. Dit wilde hij graag.

Close

Contact

Uw bericht is verzonden, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Kies bestand
Bonhof Wellness B.V.
Batterij 14
7141 JL Groenlo


Rekening | 65.32.54.598
IBAN | NL47 INGB 0653254598
BIC | INGBNL2A


KVK | 55788378
BTW | NL851860229B01