{{quantity}}
Winkelmand
{{ productInfo }}
{{ productVariationInfo }}
Hoeveelheid
-
+
{{ fullPrice }}

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen infrarood en sauna? +

De sauna berust op convectiewarmte (luchtverwarming) met een temperatuur tussen de 80 en 100˚C en infrarood is gebaseerd op stralingswarmte met een temperatuur van ongeveer 45 tot 55˚C.

sluiten
Heeft de infraroodcabine een vaste vloer? +

Ja, de standaard infraroodcabine heeft een vaste vloer. Deze is zelfs voorzien van een infrarood vloerverwarming.

sluiten
Op welke vloer kan de infraroodcabine gebouwd worden? +

De vloer waarop de infraroodcabine wordt gebouwd moet waterpas zijn. Kleine oneffenheden kunnen tijdens de montage weggewerkt worden. Iedere vloerbedekking is mogelijk. De infraroodcabine kan ook zonder vloer geleverd worden, zodat deze rechtstreeks op een bestaande tegelvloer wordt geplaatst.

sluiten
Kan de infraroodcabine buiten worden opgebouwd? +

De infraroodcabines zijn alleen voor binnengebruik geschikt, omdat het hout niet speciaal behandeld is.
Bonhof Wellness heeft echter ook een infraroodcabine ontwikkeld, die ook buiten te gebruiken is.
Zie ook de Bonhof Buiten Infrarood.

 

Bonhof Buiten Infrarood

sluiten
Moet er een ontluchting naar buiten zijn? +

Nee, er is geen directe ontluchting naar buiten vereist.

sluiten
Kan een infraroodcabine in een badkamer geplaatst worden waarin ook een douche of een ligbad aanwezig is? +

Dit is mogelijk. De buitenzijde van de cabine kan zelfs aangepast worden om op te tegelen.

sluiten
Welke elektrische voorzieningen zijn nodig? +

U heeft een 230-V 3×1,5mm2 16A aansluiting nodig. De leveringsomvang omvat voldoende hittebestendige siliconenkabel tot 1 meter buiten de infraroodcabine om de aansluiting te kunnen realiseren. U dient wel een elektriciën in te schakelen voor de aansluiting van een aparte groep en toevoer naar de infraroodcabine.

sluiten
Kan de infraroodcabine op maat gemaakt worden? +

De infraroodcabine kan aan allerlei maatvoeringen worden aangepast. Bijvoorbeeld met een schuin dak vanaf 150cm. Ook glazen wanden behoren tot de mogelijkheid. De infraroodcabine kan zelfs vervaardigd worden met een extra brede deur, zodat minder valide mensen in een rolstoel naar binnen kunnen.

sluiten
Hoe lang maak je gebruik van de infraroodcabine? +

De verblijfsduur in de infraroodcabine bedraagt ongeveer 20 tot 30 minuten. Voor een optimale werking adviseren wij u om 1 tot 3 keer per week gebruik te maken van de infraroodcabine.

sluiten
Kan een infraroodcabine van iedere houtsoort gemaakt worden? +

De infraroodcabines van Bonhof Wellness zijn gemaakt van 12mm dikke Canadese red ceder of hemlock softline schroten. Red ceder is antibacterieel en heeft een milde geur. Red ceder heeft een gevarieerde roodbruine kleur van licht tot donker.
De hemlock heeft een egalere kleur.
Tegenwoordig worden bij Bonhof Wellness ook infraroodcabines gemaakt van 18mm dikke polarfichte softline schroten. Dit zijn schroten van een poolspar en zijn licht van kleur met vaste noesten.

sluiten
Welke infrarood verwarmingsbronnen worden gebruikt? +

Bonhof Wellness fabriceert infraroodcabines met Vitae lampen en met keramische stralers gevuld met magnesium zand. Vitea lampen geven licht en zijn direct warm. Vitae lampen geven in het kortgolvige bereik warmte af en hebben een indringdiepte in de huid van circa 4 tot 5 mm. Keramische stralers blijven donker en de opwarmtijd van deze stralers is circa 5 minuten. Keramische stralers geven in het midden- tot langgolvige bereik warmte af en hebben een indringdiepte in de huid van circa 3 tot 4 mm.

sluiten
Veiligheid? +

De lampen en stralers zijn absoluut veilig. Echter langdurig in de lampen kijken kan oogschade veroorzaken.
De lampen geven alleen maar warmte af en géén UV licht zoals bij een zonnebank. Over de lampen en stralers monteert Bonhof Wellness geflockte roosters met kleine openingen tussen de spijltjes. De lampen en stralers kunnen hierdoor niet aangeraakt worden en door de stofflock worden de roosters niet heet. Ter plekke van de rug worden ergonomisch gevormde houten rugleuningen gemonteerd voor een formidabele zit.

sluiten
Kan er in de infraroodcabine ook een kleurlichttherapie ingebouwd worden. +

Bonhof Wellness bouwt op wens een kleurlichttherapie met LED RGB in het plafond. Hiermee kunnen 8 vaste kleuren en 6 kleurprogramma’s ingesteld worden via een afstandsbediening. De LED lampen kunnen gedimd worden.

sluiten
Kunnen er speakers ingebouwd worden? +

Bonhof Wellness monteert op wens speakers in het plafond of de wand. Wij zijn geen voorstander van ingebouwde radio’s enzovoort. Dit levert vaak storingen op. In de huidige moderne tijd zijn er diverse geluidsdragers die eenvoudig meegenomen kunnen worden in de infraroodcabine.

sluiten
Moet u afkoelen na gebruik van de infraroodcabine? +

Ja, u moet afkoelen onder een handlauwe tot koude douche. Alvorens u gaat douchen neemt u eerst een pauze van circa 5 minuten.

sluiten
Close

Contact

Uw bericht is verzonden, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Kies bestand
Bonhof Wellness B.V.
Batterij 14
7141 JL Groenlo


Rekening | 65.32.54.598
IBAN | NL47 INGB 0653254598
BIC | INGBNL2A


KVK | 55788378
BTW | NL851860229B01