{{quantity}}
Winkelmand
{{ productInfo }}
{{ productVariationInfo }}
Hoeveelheid
-
+
{{ fullPrice }}

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen infrarood en sauna? +

Een sauna berust op convectiewarmte (luchtverwarming) met een temperatuur tussen de 80 en 100˚C en infrarood is gebaseerd op stralingswarmte met een temperatuur van ongeveer 45 tot 55˚C.

sluiten
Heeft een infrarood een vaste vloer? +

Ja, de standaard infrarood heeft een vaste vloer. Deze is zelfs voorzien van een infrarood vloerverwarming. Ook is het mogelijk om een infrarood met vloerregel uit te voeren en deze op een bestaande tegelvoer te plaatsen.

sluiten
Op welke vloer kan een infrarood gebouwd worden? +

De vloer waarop een infrarood wordt gebouwd moet vlak en waterpas zijn. Kleine oneffenheden kunnen tijdens de montage weggewerkt worden. Bij een infrarood met vaste vloer is bijna elke vloerbedekking mogelijk. De infrarood kan ook zonder vloer geleverd worden, zodat deze rechtstreeks op een bestaande tegel- of gietvloer kan worden geplaatst.

sluiten
Kan een infrarood ook buiten geplaatst worden? +

Met enkele aanpassingen kan een infrarood ook zeker buiten worden geplaatst.
Door een geschikte houtsoort te gebruiken en de infrarood te voorzien van een speciale dakconstructie of deze te plaatsen onder een overkapping of tuinhuis is dit goed mogelijk.

sluiten
Moet er bij een infrarood een ontluchting naar buiten zijn? +

Nee, er is geen directe ontluchting naar buiten vereist.

sluiten
Kan een infrarood in een badkamer geplaatst worden waarin ook een douche of een ligbad aanwezig is? +

Dit is mogelijk. De buitenzijde van de infrarood kan zelfs aangepast worden om op te tegelen.

sluiten
Welke elektrische voorzieningen zijn nodig? +

U heeft een 230-V 3×2,5mm2 16A aansluiting nodig. De leveringsomvang omvat voldoende hittebestendige siliconenkabel tot 1 meter buiten de infraroodcabine om de aansluiting te kunnen realiseren. U dient wel een elektriciën in te schakelen voor de aansluiting van een aparte groep en toevoer naar de infraroodcabine.

sluiten
Kan een infraroodcabine op maat gemaakt worden? +

Een infrarood kan over het algemeen voor elke situatie en in iedere maatvoering worden gemaakt. Bijvoorbeeld onder een schuin dak (vanaf 150cm), schuine wand of het integreren van een (dak)raam. Ook glazen wanden behoren tot de mogelijkheid. Een infrarood kan zelfs vervaardigd worden met een extra brede deur, zodat minder valide mensen in een rolstoel naar binnen kunnen.

sluiten
Kan een infrarood van iedere houtsoort gemaakt worden? +

De standaard infraroodcabines van Bonhof Wellness zijn gemaakt van 12mm dikke Canadese red ceder of hemlock softline schroten. Red ceder is antibacterieel en heeft een milde geur. Red ceder heeft een gevarieerde roodbruine kleur van licht tot donker.
De hemlock heeft een egalere kleur. Andere houtsoorten zijn zeker ook mogelijk.

sluiten
Welke infrarood verwarmingsbronnen worden gebruikt? +

Bonhof Wellness fabriceert infraroodcabines met Vitae lampen en met keramische stralers gevuld met magnesium zand. Vitea lampen geven licht en zijn direct warm. Vitae lampen geven in het kortgolvige bereik warmte af en hebben een hogere indringdiepte in de huid. Keramische stralers blijven donker en de opwarmtijd van deze stralers is circa 5 minuten. Keramische stralers geven in het midden- tot langgolvige bereik warmte af en hebben een iets lagere indringdiepte in de huid dan de Vitae lampen.

sluiten
Veiligheid? +

De lampen en stralers zijn absoluut veilig. Echter langdurig in de lampen kijken kan oogschade veroorzaken.
De lampen geven alleen maar warmte af en géén UV licht zoals bij een zonnebank. Over de lampen en stralers monteert Bonhof Wellness geflockte roosters met kleine openingen. De lampen en stralers kunnen hierdoor niet aangeraakt worden en door de stofflock worden de roosters niet heet. Ter plekke van de rug worden ergonomisch gevormde houten rugleuningen gemonteerd voor een formidabele zit.

sluiten
Kan er in een infrarood ook kleurverlichting ingebouwd worden? +

Bonhof Wellness brengt op wens een led kleurverlichting aan in de infrarood. Hiermee kunnen door middel van een afstandsbediening diverse kleuren ingesteld worden.

sluiten
Moet u afkoelen na het gebruik van de infrarood? +

Ja, u moet afkoelen onder een handlauwe tot koude douche. Alvorens u gaat douchen neemt u eerst een pauze van circa 5 minuten.

sluiten
Close

Contact

Uw bericht is verzonden, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Kies bestand
Bonhof Wellness B.V.
Batterij 14
7141 JL Groenlo


Rekening | 65.32.54.598
IBAN | NL47 INGB 0653254598
BIC | INGBNL2A


KVK | 55788378
BTW | NL851860229B01