{{quantity}}
Winkelmand
{{ productInfo }}
{{ productVariationInfo }}
Hoeveelheid
-
+
{{ fullPrice }}

Elementencabine

Een infraroodcabine is binnen rondom inclusief het plafond en buiten de 3 zichtzijden bekleed met dikke hemlock of 12,5mm dikke red ceder schroten.
Daartussen een raamconstructie. De elementen zijn geprefabriceerd en gemakkelijk te transporteren.

 

Een cabine element is maximaal 80x200cm en 110x150cm en weegt maximaal 35 kilo. Er zijn vele variaties in hoogte en uitvoering. Denkt u er wel om dat van de genoemde buitenmaten ca. 13cm wanddikte moet worden afgetrokken om de binnenmaat te verkrijgen.

 

Andere houtsoorten zijn mogelijk, zoals espen wat op de foto te zien is.

Houtsoorten

Infraroodcabines worden gemaakt van Canadees red ceder hout. Red ceder scheurt niet, krimpt niet en is duurzaam. Red ceder reflecteert infrarood en is daarom beter geschikt dan vuren of fichte. Red ceder beschikt bovendien over aromatische oliën, zoals alcohol, cedrol, sesquiterpenen, cardineen en cedrenol. Deze oliën verspreiden een milde houtgeur, werken slijmoplossend en zijn sterk antiseptisch. Bovendien is cederhout schimmel- en bacterie dodend. Het door ons gebruikte hout is van de allerbeste kwaliteit en heeft een komo-keurmerk.

 

Hemlock is een aanverwante houtsoort van de red ceder, echter egaler van kleur.

 

Het hout wordt door ons zeer zorgvuldig verwerkt door timmerlieden met jarenlange ervaring.

 

Andere houtsoorten zijn mogelijk.

Afwijkende bekleding buitenzijde

De buitenzijden van alle cabines kunnen met een afwijkend materiaal worden bekleed. Bijvoorbeeld met een hydro AK plaat, zodat hierop getegeld of gestukadoord kan worden.

Waar kan uw infraroodcabine staan?

In principe kunt u uw infraroodcabine overal in huis opbouwen. Van de kelder tot op de zolder. Een douche in de buurt is ideaal. De vloer onder uw cabine moet waterpas zijn en zonder oneffenheden. Voor de infraroodcabine is een 230Volt stopcontact met randaarde nodig. De spanning voor de binnenverlichting komt van het bedieningspaneel. Onze maatvoeringen zijn buitenmaten met een tolerantie van ca. 2cm. Bij een elementen infraroodcabine dient de afstand tussen de cabine en de muur 5cm en tussen de cabine en het plafond 10cm te bedragen, in verband met montage.
U kunt uw Bonhof cabine zelf monteren. Tegen meerprijs is het mogelijk deze te laten opbouwen.

Saunacabine versus infrarood warmtecabine

Infrarood is voor het menselijke oog vrijwel onzichtbaar, maar voor het lichaam als warmte duidelijk voelbaar. Bonhof Wellness produceert infraroodcabines met Vitae lampen in het segment kortgolvig (IR-A), infraroodcabines met stralers in het segment midden tot langgolvig (IR-B/IR-C).
In de conventionele Bonhof saunacabine wordt eerst de lucht verwarmd, alvorens deze warmte wordt afgestaan aan het lichaam. In de Bonhof infraroodcabine wordt 80% van de energie gebruikt om het lichaam direct te verwarmen en slechts 20% verwarmd de lucht. Omdat de golflengte van de straling overeen komt met de infrarood productie van het lichaam zelf, absorbeert het lichaam meer dan 90% van de warmte, die de huid bereikt.

Infraroodcabine leveringsomvang

Een infraroodcabine is binnen rondom inclusief het plafond en buiten de 3 zichtzijden bekleed met dikke hemlock of 12,5mm dikke red ceder schroten (in klimaatkamer gedroogd), deur geheel uit 8mm brons of blank veiligheidsglas met rvs geborstelde scharnieren en veiligheidsmagneetslot. De cabine heeft een vaste vloer waarin vloerverwarming is gemonteerd. De vloerverwarming is separaat te bedienen. De bank en vloer zijn voorzien van een hpl of skai toplaag, zodat schoonmaken eenvoudig is. Tegen de achterwand is een abachi houten ergonomische rugleuning gemonteerd.

 

Andere houtsoorten zijn mogelijk.

Afhankelijk van de cabine grootte worden de cabines uitgerust met 4 tot 7 kortgolvige Vitae lampen of midden- tot langgolvige stralers voorzien van geflockte veiligheidsroosters, compleet met 3 meter aansluitsnoer en stekker, 230V 16Amp met een elektronisch bedieningspaneel aan de binnenzijde van de cabine in de wand gemonteerd. De infrarood Vitae lampen en stralers in de onderbankbekleding zijn apart uitschakelbaar. Dit in verband met mensen met spataderen. Afwerklatten voor binnen- en buitenzijde van de cabine.

 

Optioneel:
In het plafond een armatuur met RGB kleurlicht die bediend wordt door een afstandsbediening.
Er bestaat een mogelijkheid om de infraroodcabine uit te rusten met een saunakachel. Dit wordt een klantspecifieke cabine en wordt geheel volgens uw wensen ontworpen. Dit wordt dan een zogenaamde combicabine.

Close

Contact

Uw bericht is verzonden, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Kies bestand
Bonhof Wellness B.V.
Batterij 14
7141 JL Groenlo


Rekening | 65.32.54.598
IBAN | NL47 INGB 0653254598
BIC | INGBNL2A


KVK | 55788378
BTW | NL851860229B01