{{quantity}}
Winkelmand
{{ productInfo }}
{{ productVariationInfo }}
Hoeveelheid
-
+
{{ fullPrice }}

Sauna is gezonde ontspanning!

Saunabaden is goed voor:

 

• verhoogde weerstand
• ontslakken van het lichaam
• verhoogde bloedcirculatie
• ontspanning en herstel van de dagelijkse stress
• reiniging en verzorging van de huid
• algemeen welbehagen
• preventieve werking tegen verkoudheden,
   reumatische aandoeningen, jicht en ischias
• boven alles is saunabaden plezierig

Elementensauna

Een elementen sauna is binnen en buiten bekleed met schroten. Daartussen een raamconstructie met isovlas isolatie. De elementen zijn geprefabriceerd en gemakkelijk te transporteren. Een element is maximaal 200x100cm en weegt ca. 35 kilo. Er zijn vele variaties in grootte, vorm en uitvoering.

 

Denkt u er s.v.p. wel om, dat van de genoemde buitenmaten ca. 16 cm wanddikte moet worden afgetrokken om de binnenmaten te kunnen krijgen.

Houtsoorten

Polarfichte groeit in de omgeving van de poolcirkel of noordelijker. Polarfichte heeft een levendige structuur met stevige vaste noesten, liggende jaarringen en een pittige geur.

 

Canadees red ceder hout scheurt niet, krimpt niet en is duurzaam. Red ceder hout reflecteert infrarood, is bacterie- en schimmeldodend en heeft dankzij zijn etherische oliën een milde houtgeur.

 

Abachi is een tropische zachthout soort met een zeer geringe warmtegeleiding. Volledig hars- en splintervrij en daardoor ideaal voor de inrichting van de saunacabine, zoals de banken en rugleuningen e.d. Alle door ons gebruikte houtsoorten zijn van de allerbeste kwaliteit en hebben een komo-keurmerk. Ze worden door ons zeer zorgvuldig opgeslagen met grote zorg verwerkt door timmerlieden met jarenlange ervaring.

 

Verder hebben wij nog hemlock, elzen, espen, thermo-espen, thermo-pine en panelen met opgelegd hout.

Kachels

Conventionele sauna kachels staan naast de deur of in een hoek. De opgieting vindt op de stenen plaats. Combikachels produceren een constante vochtigheid door middel van een verdamper.

 

Let op!
Slechts de 3,6kW kachel werkt op 230V, alle andere kachels hebben 400V 3N nodig.

 

De kachels worden compleet geleverd met diabas stenen.

Waar kan uw sauna staan?

In principe kunt u uw saunacabine overal in huis opbouwen. Van de kelder tot op de zolder. Een douche in de buurt is ideaal. De vloer onder uw cabine moet waterpas zijn en zonder oneffenheden.
Optimaal is een tegelvloer, maar ook beton of kunststof is mogelijk en zelfs een houten vloer kan.

 

Let op!
In de sauna zelf wordt geen vloer geleverd.

 

De sauna zuigt frisse lucht aan onder de deur en verlaat de sauna diagonaal tegenover de kachel op ca. 30cm hoogte via de ontluchtingsopening weer af. Bij een privé sauna is een directe ontluchting naar buiten niet nodig. Bij een combicabine is een ontluchting naar buiten wenselijk. Voor de sauna kachel is een 400V 3N aansluiting, direct uit de meterkast, op het bedieningspaneel noodzakelijk. Diameter 5×2,5mm2. De spanning voor de lamp komt eveneens van het bedieningspaneel. Voor kleine cabines, tot maximaal 4,5m3 inhoud is een kachel van 230V mogelijk. De capaciteit van de kachels wordt gegarandeerd bij een omgevingstemperatuur van 18 graden Celsius.

Denkt u erom, dat bekabeling en aansluiting door een erkende elektricien dient te geschieden.

 

Onze maatvoeringen zijn buitenmaten met een tolerantie van ca. 2 cm. Bij een elementensauna dient de afstand tussen de cabine en de muren 5cm en het plafond minstens 10cm, in verband met montage en ontluchting, te bedragen.

 

U kunt de Bonhof cabine gemakkelijk zelf monteren. Tegen meerprijs is het ook mogelijk om deze te laten opbouwen.

Saunacabine leveringsomvang

Saunacabine volledig geïsoleerd met isovlas, dik 50mm, binnen- en buiten rondom bekleed met 18mm dikke polarfichte softline schroten (in klimaatkamer gedroogd), deur geheel uit 8mm brons veiligheidsglas met rvs geborstelde scharnieren en veiligheidsmagneetslot, houten vloerrooster ter plekke van de entree.

 

Afhankelijk van de grootte van de cabine 2, 3 of 4 banken ca. 46/56cm breed van abachi houten banklatten. Tussen de hoge en lage banken een 3-lats tussenbankbekleding en langs de hoge banken een 2-lats rugleuning van abachi hout. Elektrische sauna kachel gerelateerd aan saunagrootte inclusief saunastenen. De kachels in de saunacabines 160x130x205cm en 180x150x205cm worden aangesloten op 230V 3×1,5mm2 met een geïntegreerd bedieningspaneel.

 

De sauna kachel in de saunacabines vanaf 200x150x205cm worden aangesloten op 400V 3N 5×2,5mm2 met een elektronisch bedieningspaneel voor montage aan de buitenzijde van de saunawand.

Vanaf de saunacabine 200x175x205cm om de kachel een stevig abachi houten kachelhekje.

 

Afwerklatten voor binnen- en buitenzijde van de saunacabine. LED verlichting met wit licht in houten kader waarover een glasplaatje, hoofdsteun, thermo-hygrometer, zandloper, badreglement, sauna emmer, kunststof binnenemmer, houten saunalepel, geurstof, hittebestendige siliconenkabel 5×2,5mm2 voor aansluiting 400Volt 3N kachel en hittebestendige siliconenkabel 2×0,75mm2 voor aansluiting saunalamp. Ten behoeve van 230V saunakachel wordt er hittebestendige siliconenkabel 3×1,5mm2 bijgeleverd.

 

Draairichting van de deur is standaard rechtsdraaiend. Links draaiend is ook mogelijk. Dit bij bestelling doorgeven.

Close

Contact

Uw bericht is verzonden, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Kies bestand
Bonhof Wellness B.V.
Batterij 14
7141 JL Groenlo


Rekening | 65.32.54.598
IBAN | NL47 INGB 0653254598
BIC | INGBNL2A


KVK | 55788378
BTW | NL851860229B01