{{quantity}}
Winkelmand
{{ productInfo }}
{{ productVariationInfo }}
Hoeveelheid
-
+
{{ fullPrice }}
Stoomcabines

Stoomcabine

Een stoomcabine is een warme ruimte van 40 à 50 graden Celsius met een hoge luchtvochtigheid van ongeveer 98%. In deze ruimte kun je je huid reinigen door enige tijd daar te verblijven, waardoor de huidporiën open gaan staan en het vuil, door het zweten, naar buiten gedreven wordt. De huid wordt zacht en soepel door stimulering van de doorbloeding. Daarnaast werkt het ontspannend.

 

Stoombaden waren vroeger vooral te vinden in het Turks-Ottomaanse Rijk als onderdeel van een hamam. Hierdoor komt het dat een stoomcabine weleens aangeduid wordt als Turks stoombad.

 

Stoomcabines zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in een wellness ruimte.

Bonhof Wellness is een specialist in stoomcabines voor zowel de particuliere als de professionele markt.

 

Eerder werden stoomcabines vaak als kant en klaar bouwpakket geleverd en gemonteerd. Deze werden meestal van acryl gemaakt. Dit soort cabines worden nog steeds geproduceerd maar het overgrote deel zijn maatwerk cabines op locatie, de grote kracht van Bonhof Wellness.
Deze maatcabines worden geheel ontworpen, gebouwd en ingericht naar de wensen van de klant. De wanden, plafond en banken zijn meestal gemaakt van geïsoleerde elementen welke betegeld worden. Uiteraard kunnen er allerlei voorzieningen getroffen worden zoals diverse soorten banken, nissen, fonteinen en (kleur)verlichting. De voorzijde van de cabines worden veelal van glas gemaakt.

Een stoomgenerator, met een vermogen afgepast op het aantal kubieke meters inhoud, zorgt voor een optimale temperatuur en hoeveelheid stoom, dit in combinatie met een geurstofinjector maakt de stoombeleving compleet.

 

De meest voorkomende geurstof voor de stoomcabine is Eucalyptusmelk. Daarnaast zijn er ook andere geurstoffen te gebruiken, zoals bijvoorbeeld Munt en Lavendel.
De geurstofkeuze is bepalend voor een optimale beleving en maakt het tevens persoonlijk.

Close

Contact

Uw bericht is verzonden, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Kies bestand
Bonhof Wellness B.V.
Batterij 14
7141 JL Groenlo


Rekening | 65.32.54.598
IBAN | NL47 INGB 0653254598
BIC | INGBNL2A


KVK | 55788378
BTW | NL851860229B01