{{quantity}}
Winkelmand
{{ productInfo }}
{{ productVariationInfo }}
Hoeveelheid
-
+
{{ fullPrice }}

Veelgestelde vragen

Waar komt de Finse Kota vandaan? +

Voor de oorsprong en geschiedenis van de Finse kota moeten we naar Lapland. Lapland is geen onafhankelijk land, maar bestaat uit de meest noordelijke regionen van Noorwegen, Finland en Noord-Rusland. De lappen, beter bekend als het ‘Sami-volk’, wonen al eeuwen in deze streek. Ze wonen er met hun familie en leven van hun rendier-kuddes. Hun behuizing lijkt het meest op de Wigwam van de Indianen.

De kota’s van het Sami-volk bestonden uit een aantal dunne boomstammen in een kring, in het midden boven naar elkaar toe gebonden, zo werd een rookgat gevormd. De bekleding bestond uit rendierhuiden. Door hun eenvoudige constructie konden de kota’s snel opgezet en afgebroken worden, wat een vereiste is voor een nomadenvolk.

De huidige kota’s hebben hun originele vorm behouden. Nog steeds worden ze opgebouwd in de vorm van een cirkel. De stokken en dierenhuiden hebben weliswaar plaats gemaakt voor wanden uit mooi en duurzaam grenenhout. De rendierhuiden worden nu gebruikt om de zit- en slaapbanken in de kota aan te kleden.
Deze ambachtelijke kota’s staan nu in Finland langs de vele wandelroutes, die het land rijk is, als trekkershutten. In deze kota’s kan de vermoeide reiziger uitrusten, eten en zo nodig slapen.
Al snel bleek, dat het charmante uiterlijk van de kota’s ook andere doelgroepen aansprak.

sluiten
Waaruit bestaat de Saunakota? +

Het woord zegt het zelf. Een sauna in een traditionele kota. Zoals u weet is de sauna een weldaad voor lichaam en geest. Waarom deze weldaad niet in uw eigen achtertuin plaatsen? De saunakota wordt geleverd, als een bouwpakket en heeft een vloeroppervlakte van 9m².
U kunt de sauna verwarmen met een hout gestookte of elektrische kachel. Voor de hout gestookte kachel past men een rookkanaal toe, die de saunaruimte in de nok van het dak verlaat. Voor de elektrische kachel heeft men krachtstroom nodig. Verder is de kota voorzien van een verlaagd plafond en een extra geïsoleerd dak. De kota heeft 2 ramen met dubbel glas. Ook worden er in de kota’s saunabanken geplaatst en is het plafond afgewerkt in grenenhout.
Naast de deur bevinden zich 2 openingen, die zorgen voor de luchttoevoer.

sluiten
Waaruit bestaat de Combikota? +

De combikota bestaat uit een voorportaal en een sauna. Deze kota is uitsluitend leverbaar met een oppervlakte van 9m². In deze kota is een tussenwand en plafond geplaatst, zodat u aan 1 zijde het voorportaal heeft en aan de andere zijde de sauna met banken vervaardigd uit abachi hout. Deze kota is verkrijgbaar met een elektrische saunakachel. Het voordeel van deze combi is, dat we deze in het geheel samen kunnen stellen naar uw wensen. Kortom: U kunt de sauna kota met voorportaal stylen tot uw eigen unieke exemplaar!

sluiten
Waar wordt de kota op geplaatst? +

Wij raden u aan om de kota te plaatsen op een fundering. Hiervoor dient u zelf te zorgen. Echter kunnen wij van Bonhof Wellness, u ook bij deze taak helpen.
Als fundering stellen wij een gewapende betonplaat voor, met een dikte van 15 tot 20 cm. In deze fase dient ook aandacht besteed te worden aan de aanleg van eventuele leidingen, zoals water en elektriciteit.
Deze werkzaamheden zijn niet bij de prijs inbegrepen en zullen dan ook separaat als meerwerk worden opgegeven.

sluiten
Hoe bouwt u de kota op? +

De opbouw van uw kota start met het plaatsen van de funderingsbalken. Wij adviseren u om de balken op een gemetselde muur te plaatsen. Het verlengt de levensduur van uw kota, omdat op deze manier contact met opstijgend vocht wordt verminderd. Vervolgens worden de wanden geplaatst en wordt de shingles op het dak gelegd. De deur wordt geplaatst en hierboven wordt een dakkapel gemonteerd. Het plaatsen van uw kota is nauwkeurig werk. Enige ervaring in timmerwerk is dan ook geen overbodige luxe. Het spreekt voor zich, dat wij u een totaalservice kunnen bieden en de kota voor u plaatsen.
Deze werkzaamheden zijn niet bij de prijs inbegrepen en zullen dan ook separaat als meerwerk worden opgegeven.

sluiten
Hoe werkt u de kota verder af? +

Als de kota is opgebouwd rest enkel de afwerking nog.
Deze afwerking kan bestaan uit het volgende werk:
* Het leggen van een vloer op de betonplaat.
* Het voorportaal inrichten.
* Sauna interieur plaatsen.
* Het schilderen van de buitenzijde van uw kota om de levensduur te verlengen.

sluiten
Hoe duurzaam is de kota? +

Alle producten van deze Finse leverancier staan aan de top qua constructie en afwerking. De ramen zijn voorzien van dubbele beglazing en de wanddikte is 45mm, wat voor een goede isolatie zorgt. Het grenenhout, waaruit deze kota’s worden vervaardigd, komt uit de meest noordelijke streek van Scandinavië. Door de kou in deze streken groeien de bomen trager, wat resulteert in de fijne structuur van het hout. Deze fijnere structuur zorgt voor een ongekende duurzaamheid.
Ondanks deze kenmerken adviseren wij de buitenzijde van de kota te beitsen of te schilderen.
Kortom de Finse kota staat garant voor duurzame Scandinavische kwaliteit.

sluiten
Close

Contact

Uw bericht is verzonden, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Kies bestand
Bonhof Wellness B.V.
Batterij 14
7141 JL Groenlo


Rekening | 65.32.54.598
IBAN | NL47 INGB 0653254598
BIC | INGBNL2A


KVK | 55788378
BTW | NL851860229B01