{{quantity}}
Winkelmand
{{ productInfo }}
{{ productVariationInfo }}
Hoeveelheid
-
+
{{ fullPrice }}

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen sauna en infrarood? +

De sauna berust op convectiewarmte (luchtverwarming) met een temperatuur tussen de 80 en 100C° en een infraroodcabine is gebaseerd op stralingswarmte met een temperatuur van ongeveer
45 tot 55C°.

sluiten
Heeft de sauna een vaste vloer? +

Nee, een sauna heeft geen vaste vloer. Een sauna bestaat uit elementen en wordt op een vloerregel geplaatst.

sluiten
Op welke vloer kan de sauna gebouwd worden? +

De vloer waarop een sauna wordt gebouwd moet vlak en waterpas zijn. Kleine oneffenheden kunnen tijdens de montage weggewerkt worden. Een tegel- of gietvloer wordt aanbevolen. Tapijt en laminaat zijn niet geschikt.

sluiten
Kan een sauna ook buiten geplaatst worden? +

Met enkele aanpassingen kan een sauna ook zeker buiten worden geplaatst.
Door een geschikte houtsoort, bediening en een kachel met meer vermogen te gebruiken en de cabine te voorzien van een speciale dakconstructie of deze te plaatsen onder een overkapping of tuinhuis is dit goed mogelijk.

sluiten
Moet er een ontluchting naar buiten zijn? +

Bij particulier gebruik van een sauna is geen directe ontluchting naar buiten vereist. Een raam, die geopend kan worden is wenselijk. Is de saunakachel met een verdamper uitgerust, dan is een ontluchting naar buiten aan te bevelen

sluiten
Welke inbouwmaten zijn nodig voor de saunacabine? +

Bij de bouw van een prefab sauna moet 5 cm speling aangehouden worden ten opzichte van bestaande wanden. De afstand vanaf bovenkant sauna tot aan het bestaande plafond moet tenminste 10 cm zijn.

sluiten
Kan een sauna in een badkamer geplaatst worden waarin ook een douche of een ligbad aanwezig is? +

Dit is mogelijk. De buitenzijde van de sauna kan zelfs aangepast worden om op te tegelen. Essentieel moet er tussen het bedieningspaneel en de douche of ligbad een veilige afstand aangehouden worden van minstens 60cm.

sluiten
Welke elektrische voorzieningen zijn nodig? +

Afhankelijk van de grootte van de saunacabine heeft u een 230-V 3×2,5mm2 16A of 400-V 5×2,5mm2 3x16A (maximaal 9,0kW kachel) aansluiting nodig. De leveringsomvang omvat voldoende hittebestendige siliconenkabel tot 1 meter buiten de saunacabine om de aansluiting van het bedieningspaneel en de kachel te kunnen realiseren. U dient wel een elektricien in te schakelen voor de aansluiting in de meterkast en toevoer naar de saunacabine.

sluiten
Kan een sauna op maat gemaakt worden? +

Een sauna kan over het algemeen voor elke situatie en in iedere maatvoering worden gemaakt. Bijvoorbeeld onder een schuin dak, schuine wand of het integreren van een (dak)raam.
Ook glazen wanden behoren tot de mogelijkheid. Een sauna kan zelfs vervaardigd worden met een extra brede deur, zodat minder valide mensen in een rolstoel naar binnen kunnen.

sluiten
Kan een raam in een sauna ingebouwd worden? +

Ja, er kunnen ramen ingebouwd worden. Bestaande ramen kunnen zelfs geïntegreerd worden.

sluiten
Hoe hoog mag een sauna maximaal worden? +

Het wordt aangeraden om een sauna niet hoger dan 230 cm te maken omdat de verdeling van de warmte bij hogere cabines niet optimaal is.

sluiten
Kunnen infrarood stralers of infrarood lampen in een sauna ingebouwd worden? +

Het wordt niet aanbevolen vanwege de grootte van de cabine. Ook de afstand van het lichaam tot de stralers/lampen wordt te groot. Zodoende wordt het lichaam niet voldoende verwarmd.

sluiten
Mag u met een pacemaker in een sauna gaan? +

Voor het bezoek aan een sauna, moet u eerst de arts raadplegen om mogelijke risico’s te bespreken.

sluiten
Mag u in een sauna als u zwanger bent? +

Ja, mits u voor uw zwangerschap ook al regelmatig gebruik maakte van de sauna. Alleen in de eerste 3 maanden moet u wat voorzichtig zijn. Verder geldt dit natuurlijk alleen als u gezond bent en geen last hebt van een verhoogde bloeddruk of andere zwangerschapscomplicaties.

sluiten
Mag u bij verkoudheid of griep in de sauna gaan? +

Bij patiënten met griep of verkoudheid kan het zijn, dat de ziekte zich heftig ontwikkeld. Bij een verhoogde temperatuur is het af te raden om in een sauna te gaan. Na herstel is het goed om in de sauna te gaan om de laatste ziekte symptomen eruit te zweten.

sluiten
Mag u met Astma in de sauna gaan? +

Ja, in de droge hete lucht van de sauna ontspannen de bronchiën. Het is ook gebleken dat saunabezoekers met astma minder aanvallen hebben en dat de ademhalingsmoeilijkheden afnemen.

sluiten
Is de hitte schadelijk voor de huid? +

Nee, door de sterke opwarming van de huid neemt de stofwisseling in de huid tot wel drie keer zo snel toe. Ook de vorming van afweerstoffen neemt hierdoor toe. Door de omvangrijke zweetproductie wordt de huid compleet gereinigd. Na het saunagebruik is het aangenaam om de huid met crème in te strijken.

sluiten
Mag u in de sauna met een hoge bloeddruk? +

Sauna is gezond voor uw bloeddruk. In de sauna zal uw bloeddruk dalen, doordat de bloedvaten verwijden en het bloed dunner wordt. Tijdens het afkoelen, vernauwen de vaten zich juist, waardoor de bloeddruk weer toeneemt. Door dit op de juiste wijze te doen kan de sauna dus bloeddrukregulerend zijn.

sluiten
Mag u in de sauna met spataderen? +

Voor beginnende spataderen is er over het algemeen geen belemmering. Het is echter aan te raden de arts om advies te vragen.

sluiten
Ben ik bloot in de sauna? +

Ja, u mag geen knellende kleding dragen, omdat de huid dan niet optimaal de warmte kan opnemen en het verhindert bovendien een goede noodzakelijke afkoeling. Wel neemt u een badlaken mee in de sauna om op te zitten. Dit uit hygiënische overwegingen. U gaat nogal zweten. U mag uw badlaken niet in de sauna laten liggen om te drogen. Zeker niet over het kachelhekje hangen in verband met brandgevaar.

sluiten
Wat is het verschil tussen traditionele Finse- en Bi-O sauna? +

In een traditionele Finse sauna is de temperatuur tussen de 80C° en 100C° met een relatieve luchtvochtigheid tussen 10% en 20%. Bij de Bi-O sauna is de temperatuur tussen de 40C° en 60C° met een relatieve luchtvochtigheid van 35% tot 60%.

sluiten
Moet je afkoelen na het gebruik van de sauna? +

Ja, u moet altijd afkoelen na het gebruik van de sauna. De mate van afkoelen is afhankelijk van de persoon. U kunt, indien mogelijk, afkoelen in de buitenlucht gevolgd door een koude of lauwe douche. De liefhebbers kunnen nog van een koud dompelbad gebruik maken. Zo raakt u de overtollige warmte weer kwijt.

sluiten
Close

Contact

Uw bericht is verzonden, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Kies bestand
Bonhof Wellness B.V.
Batterij 14
7141 JL Groenlo


Rekening | 65.32.54.598
IBAN | NL47 INGB 0653254598
BIC | INGBNL2A


KVK | 55788378
BTW | NL851860229B01