{{quantity}}
Winkelmand
{{ productInfo }}
{{ productVariationInfo }}
Hoeveelheid
-
+
{{ fullPrice }}

Veelgestelde vragen

Hoe krijgt mijn huid een bruine teint? +

Tijdens het zonnen worden je huidcellen aangespoord om pigment te produceren. Dit gebeurt om het weefsel dat direct onder de huid ligt te beschermen tegen de effecten van UV-straling. Pigmentcellen maken het kleurende melanine aan: een stof die de huidcellen beschermt tegen verbranding. Het bovenste laagje van de huid wordt dikker en kleurt bruin. Hoe sterker de huid van nature is gepigmenteerd, hoe beter deze bestand is tegen de werking van ultraviolet licht. Jouw huidtype, de mate waarin je huid reeds pigment heeft opgebouwd en hoelang de huid aan het UV-licht heeft kunnen wennen, bepalen hoe lang je van de zon kunt genieten zonder te verbranden.

sluiten
Waar moet ik aan denken voordat ik onder de zonnebank ga? +

In de gebruiksaanwijzing van je apparaat vind je een huidtypetabel. Bepaal aan de hand van deze tabel welke huidtype je hebt en houdt de bijbehorende sessietijd aan.
Verwijder sieraden, cosmetica en parfum. In sommige medicijnen en schoonheidsproducten komen stoffen voor die in combinatie met zonnebaden, ongewenste reacties kunnen oproepen. Ook andere stoffen hebben soms een soortgelijk effect. In de gebruiksaanwijzing van je apparaat tref je een opsomming aan van een aantal stoffen die kunnen reageren met UV-stralen. Raadpleeg eerst deze lijst alvorens je gaat zonnen.

sluiten
Moet ik mijn zonnesessies opbouwen? +

Zowel bij zonnen in de buitenzon als bij het zonnen onder een zonnebank doe je er goed aan de sessies rustig op te bouwen. Doordat zonnebanklampen net als de natuurlijke zon zowel UVA-licht (directe pigmentatie) en UVB-licht (indirecte pigmentatie en huidverdikking) geven, kan de zonnebank gebruikt worden om de huid voor te bereiden op een zonvakantie of het nieuwe buitenseizoen. Door de huid niet ineens, na maanden weinig zonlicht, lang bloot te stellen aan zonlicht, verminder je de kans op heftige reacties zoals verbranding of een zonneallergie. Het meest ideaal is het, wanneer de huid rustig kan wennen aan UV-licht. Met een zonnebank kan dat heel goed, omdat de sessietijd exact kan worden afgestemd op je eigen huidtype en je de sessies naargelang de bruining van je huid kunt opbouwen.

sluiten
Is UV-licht van de zon hetzelfde als UV-licht van de zonnebank? +

Eén van de grootste misverstanden wat betreft de zonnebank is dat het licht uit de lampen totaal anders is dan het zonlicht buiten. De moderne zonnebanklampen geven net als de natuurlijke zon een combinatie van UVA én UVB. Filters voorkomen dat er UVC uit de lampen komt, zoals buiten de ozonlaag voor de zon als filter fungeert. De sterkte van de zonnebanklampen is te vergelijken met de kracht van de middagzon in het Middellands Zeegebied. In tegenstelling tot de zon buiten, is het bij de zonnebank-lampen altijd duidelijk hoeveel zonlicht er op de huid terecht komt. Hierdoor kun je verantwoord genieten van de zon, zonder te verbranden.

sluiten
Verbruikt een zonnebank veel stroom? +

Een zonnebank verbruikt relatief weinig stroom. Een zonnebank met bijvoorbeeld 10 lampen van 100 Watt verbruikt tijdens een bruiningssessie van een half uur slechts 0,5 kWh. Ter vergelijking: een wasmachine heeft voor een wasbeurt op 90 graden gemiddeld 2 kWh aan energie nodig.

sluiten
Hoe moet ik mijn zonnebank schoonmaken? +

Verwijder altijd de stekker uit het stopcontact voordat u begint met het schoonmaken van de zonnebank. Maak de kap schoon met een vochtige doek. Gebruik voor dit onderdeel nooit een schoonmaakmiddel dat bestaat uit alcohol.
De lampen kunnen schoongemaakt worden door de acrylplaat te verwijderen. Met een stofdoek kunt u de lampen schoonmaken.
De acrylplaat kan met een speciale acryl reiniger schoongemaakt worden. Maak de acrylplaat nooit schoon met een reinigingsmiddel dat bestaat uit alcohol. Alcohol verwijdert namelijk de UV transparantie van de acrylplaat en veroorzaakt barsten.

sluiten
Mogen kinderen op de zonnebank? +

Personen onder de 18 jaar worden geadviseerd geen gebruik te maken van zonneapparatuur.

sluiten
Mogen zwangere vrouwen op de zonnebank? +

De UV stralen bij een zonnebank zijn niet schadelijk voor een ongeboren baby. Sommige zwangere vrouwen reageren wel anders op het UV licht dan dat ze normaal zouden doen. Pas dus op bij het gebruik van de zonnebank wanneer u een gevoelige huid hebt.

sluiten
Waarom moet ik gebruik maken van de speciale beschermbril? +

UV-licht dat rechtstreeks de ogen binnendringt kan de oorzaak zijn van oogaandoeningen (sneeuwblindheid, lasogen of staar).

sluiten
Close

Contact

Uw bericht is verzonden, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Kies bestand
Bonhof Wellness B.V.
Batterij 14
7141 JL Groenlo


Rekening | 65.32.54.598
IBAN | NL47 INGB 0653254598
BIC | INGBNL2A


KVK | 55788378
BTW | NL851860229B01